preloader

День української писемності та мови

День української писемності та мови

10 листопада 2021


9 листопада українці у всьому світі відзначають надзвичайно важливе свято – День української писемності та мови. Це свято започаткували ще у 1997 році, коли президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови у консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови».

Дата Дня української мови та писемності припадає на православне свято – День вшанування преподобного Нестора-літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Адже дослідники вважають, що саме з його праці розпочинається писемна українська мова.

У Рогинському ЗЗСО святкування розпочалося з написання радіодиктанту національної єдності. Потім проводилися різноманітні заходи. Так, четвортокласники змагалися за звання кращого декламатора у конкурсі "До мови серцем доторкнись", учні третього класу провели літературно-мистецький захід "Єдиний скарб у тебе - рідна мова", у другому класі свято пройшло під гаслом "Наша мова калинова", а найменші, першачки, демонстрували знання української абетки.

Учні п'ятого та шостого класів вкотре довели , що фольклор - скарбниця народної мудрості, а прислів'я - справжні перлини в цій скарбниці. Цікаві вікторини чекали на старшокласників, та учнів сьомого й восьмого класів. Усі заходи пройшли з дотриманням карантинних обмежень.

Підсумовуючи цей плідний день, хочеться закликати: друзі, говорімо українською, щоб нас побачив світ, побачив успіх України, її духовні та інтелектуальні надбання! Вчімо українську та шануймо її!


Категорія: Освіта

Заходи


Залишити коментар:
Пошук
Останні новини
Архів новин